HTC One Mini Hakkında Her Şey

HTC'nin 18 Temmuz'da yani bugün tanıttığı One Mini modeli hakkında merak edilen tüm bilgileri bir yazıda toparladık. İşte merak edilen telefon hakkında her şey.


HTC'nin en son amiral gemisi One modelinin bir boy küçüğü One Mini, bugün HTC tarafından resmen tanıtıldı. 4.7 inç büyüklüğündeki One'ın aksine 4.3 inç ekran ile gelen One Mini, multimedya özellikleriyle One'ın sunduğu herşeyi sunmayı vaad ediyor.
BoomSound ve Ultrapiksel kamera
HTC, multimedya özelliklerinde herhangi bir kısıntıya gitmediği One Mini'yi rakiplerine göre oldukça güçlü özelliklerle donatıyor. HTC'nin Onemodelinde yer alan 1/3" büyüklüğündeki BSI sensörün kullanıldığı One Mini'de, f/2.0 lens ve ImageChip 2 kamera teknolojileri bulunuyor.  4 Ultrapiksel çözünürlüğündeki kamera, One modeliyle birebir aynı özelliklere sahip.
Ana kamerasının Full HD video kaydı yaptığı One Mini'nin ön kamerası ise1.6 Megapiksel çözünürlüğünde. Ayrıca ön kamera 720p video kaydı yapabiliyor.


HTC'nin One modeliyle karşımıza çıkan çift hoparlörlü stereo dahili ses sistemi, One Mini'de de kullanılıyor. One ile aynı ses deneyimini sunmayı hedefleyen telefon, ses ve görüntü teknolojileri konusunda oldukça iddialı..
Sınıfının üzerinde ekran deneyimi
4.3 inç büyüklüğünde Super LCD2 panel kullanan HTC1280 x 720piksel çözünürlüğü One Mini'de tercih etmiş. Ekran çözünürlüğünü, bu büyüklükte düşündüğümüzde oldukça başarılı bir keskinlik oranı karşımıza çıkıyor. HTC One Mini'nin piksel aralığı 341 ppi seviyesinde.
Bu iddialı ekranın koruması ise Corning'in en yeni nesil çözümü Gorilla Glass 3'e bırakılmış durumda.
Donanım özelliklerine de bakalım
HTC'nin One Mini'de kullandığı donanım özellikleri abisi One'a göre epey farklı. Qualcomm'un Snapdragon 600 işlemcisi yerine Snapdragon 400 işlemcisini tercih eden firma, Krait tabanlı çift çekirdekli işlemciyi 1.4 GHzhızında çalştırıyor. İşlemcide kullanılan Krait çekirdeği ise S4 Promodellerinde kullanılan Krait 300 çekirdeğini temel alıyor.
Grafik işlemleri için Adreno 305 GPU'suna yer veren One Mini, 1 GB RAMve 16 GB dahili hafızaya sahip. One Mini'nin belki de en fazla tepki alacak özelliği ise microSD desteği olmaması. Kullanıcılar dahili 16 GB'lık hafızadan boş kalan kısımla yetinmek zorunda kalacaklar.

Yazılım özellikleri
Android'in şimdilik en yeni sürümü 4.2.2 Jelly Bean ile firmanın en yeni nesil arayüzü olan Sense 5.0'ı kullanan One Mini, One'daki BlinkFeed veZoe gibi tüm yazılımsal yenilikleri barındırıyor.
Diğer bilgiler ve görseller için sayfa değiştiriniz.


1     2     3     4

No Response to "HTC One Mini Hakkında Her Şey"

 

+ GOOGLE