APPLE İPHONE 6 İNCELEME “KENDİNİ BÜYÜKLERİN DÜNYASINA ULAŞTIRMIŞ”

APPLE İPHONE 6 İNCELEME “KENDİNİ BÜYÜKLERİN DÜNYASINA ULAŞTIRMIŞ”

Merakla beklenen Apple İphone 6 şimdi karşımızda. İlk bakışta küçük ekranından kurtulmuş yeteri kadar büyüklüğe ulaşmış ve keskin hatlarından kurtulup oval hatlar kazanmış çok ince tasarımlı klas bir cep telefonu karşımızda duruyor. Tasarım olarak  gerçekten oval hatlar yakışmış metal kasa zarif gözüküyor tuşların konumları oldukça iyi Apple bir değişikliğe gitmiş ve power tuşunu üst kısımdan sağ yanına geçirmiş ki bu bence çok iyi olmuş. Kullanım kolaylığı sağlayan bu tuş aynı zamanda çok zarif de duruyor. Hoşuma gitmeyen tarafı ise tasarım da, metal kasaya yer verildiği halde plastik çizgiler kullanılması yakışmamış. Telefonun arka kısmını aşağıdan ve yukarıdan bölen plastik çizgiler biraz işi bozmuş. Ama asla kaliteden ödün vermeyen Apple sonuç itibariyle tasarım anlamında büyük bir adım atmış. Bu tasarım 138.1 x 67 x 6.9 mm boyutlarında sadece 129 gram ağırlıkla bütünleşiyor. Gümüş, altın ve uzay grisi olarak üç renk ile karşımıza çıkan Apple İphone 6 teknik özelliklerine birlikte bakalım.

4.7 inç büyüklüğe sahip olan Apple İphone 6 yine Apple‘ın kendi ekranı olan retina HD ekrana sahip ve görüntüler oldukça kaliteli. 1334 x 750 piksel çözünürlük sunan İphone 6 parlaklık konusunda da bir önceki versiyonu olan 5s’e göre biraz daha yol kat etmişe benziyor. Bu büyük ekran İphone severlerin bir hayli hoşuna gidecek gibi görünüyor.

64 bit mimarisi ile A8 çip işlemciden güç olan yeni İphone 6 ve yanında buna eşlik eden M8 hareket işlemcisiyle performans konusunda yeteri kadar güç sağlıyor. Aynı zamanda Apple ömrünü de diğer İphone telefonlara göre biraz uzatmışa benziyor. Bu güçlü işlemcinin yanında bir GB ram ‘e yer vermesi iphone kullanıcılarını şaşırtacağa benziyor, çünkü piyasada ki diğer üst seviye akıllı telefonlara bakıldığında 2 yada 3 GB ram kullanımı oldukça hat safada. Depolama alanı olarak 16, 64, 128 Gb versiyonlarıyla birlikte gelen İphone 6 yeterli kapasiteyi sunuyor kullanıcısına.

Kamerasından söz edecek olursak gövdenin biraz  dışına doğru çıkmış 8 megapiksel çözünürlüğe sahip. Kaliteden ödün vermeyen mükemmel bir kameraya sahip olduğunu görebiliyoruz. Bu kamera ile saniyede 60 kare çekebilme özelliğine sahip oluyorsunuz ve 1080 p video kaydı yapabiliyorsunuz. Dış gövde’ nin biraz dışına konumlandırılmış bu mükemmel kamera telefonu arka yüzü gelecek şekilde bir masanın ya da başka bir şeyin üzerine koyduğumuzda aklımıza hemen kameranın çizilecek konusunda fikirler geliyor. Ama Apple bu konuyu kullandığı safir cam ile çözmüş ve herhangi bir çizikle karşılaşmıyorsunuz. Önüne konumlandırılmış 1.2 megapiksel çözünürlüğe sahip kamera ise aynı anda arka arkaya HD 10 fotoğraf çekebiliyor.

Güvenlik konusunda da iphone 5s ile başlayan furya Touch ID ile devam ediyor. Parmağınız olmadan telefonunuza asla giriş sağlanamıyor.

Apple İphone 6 İOS 8 yeni nesil işletim sistemiyle kutusundan çıkıyor ve en yeni özellikleri ile kullanıcıların etkilemeye çalışıyor.

Sonuç olarak Apple da büyük ekranlı akıllı telefonlar dünyasına adım atmış oluyor ve rakiplerinin karşısında yenilgiyi kabul ediyor. Çünkü insanlar artık daha büyük ekranlı akıllı cihazlar kullanmak istiyorlar. Fiyat performans olarak hala piyasada bulunan akıllı cihazların en pahalılarından olan Apple iphone 6 bakalım ne kadar satabilecek. Dünyadan gelen haberlere göre Apple Store’ların önü ilk günden uzun kuyruklar oluşturan teknoloji meraklısı insanla dolmuş.

Kısaca Önemli Özellikleri;
İşlemciA8 VE M8
Ram1 GB
Bellek16/32/64/128 GB
Kamera Çözünürlüğü1,2 / 8 Mp
Ekran boyut4.7 HD RETİNA
Ekran Çözünürlüğü1334 X 750
Ağırlık129 GRAM
Boyutlar (GxDxY)138,1 X 67 X 6,9 mm
Kart Yuvalarıyok
WİFİEvet
Ekran TipiHD
İşletim SistemiİOS 8

No Response to "APPLE İPHONE 6 İNCELEME “KENDİNİ BÜYÜKLERİN DÜNYASINA ULAŞTIRMIŞ”"

 

+ GOOGLE