Sony Xperia M Video İnceleme

Sony Xperia M Video İnceleme

Sony'nin fiyat performans oranıyla dikkat çeken orta alt segmentteki yeni telefonu Xperia M'i inceliyoruz. Bakalım Snapdragon S4 Plus işlemcili bu F/P ürünü bizlere neler sunuyor?

Sony, yeni nesil ürünlerine Xperia M ve Xperia M Dual adında iki yeni telefon eklemişti. Bu seferki inceleme konuğumuz tek SIM kartlı Xperia Mmodeli. Xperia M Dual, çift SIM kartlı olacak ve daha başka pazarlarda boy gösterecek. Bu bilgiyi de incelememizin başında okurlarımıza belirtelim.
Xperia L ve SP'nin altına yerleştirilen Xperia M, fiyat aralığına göre iyi bir performans sunuyor. Özellikle Xperia L'yi terletecek bir telefon olduğunu söylemek istiyorum.
Xperia M'i tanıyalım
Sony'nin son zamanlarda çıkardığı iddialı telefonlarına ek olarak gelen cihazlardan Xperia M, 4 inç büyüklüğünde TFT ekrana sahip.
480 X 854 piksel çözünürlüğündeki ekranın kullanıldığı cihazda, 1 GHzhızında çalışan Krait tabanlı, çift çekirdekli Snapdragon S4 Plus işlemci,Adreno 305 grafik işlemci ve 1 GB RAM kullanılıyor. Donanım olarak sınıfına göre son derece başarılı bir telefon olan Xperia M, piksel yoğunluğu açısından da beklentileri karşılıyor.
Exmor RS sensörüyle desteklenen kamera
Exmor RS sensörlü 5 Megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilenXperia M720p video kaydı destekliyor. Üründe ön kamera da mevcut. Ön kamera ise 0.3 Megapiksel çözünürlüğünde.
Sony'nin pek çok cihazında kullandığı NFC teknolojisini destekleyenXperia M, Bluetooth 4.0, FM Radio3GWiFiGPS GLONASS gibi kablosuz ağ desteklerine de sahip.
Dahili hafıza biraz daha yüksek olabilirdi
Artık orta alt segment telefonları incelediğimde en çok değineceğim noktalardan biri de hafıza olacak. Çünkü kullanabileceğiniz dahili hafıza 2 GB seviyesinden daha aşağı bir noktada olduğunda, Asphalt 8 gibi büyük kapasite isteyen oyunları indirmeniz olanaksız bir hal alıyor. Anca uygulamaları microSD karta taşımak için ekstra uğraşı içerisinde olmanız gerekli.
Dahili olarak sadece 4 GB hafızaya sahip olacak ürün, kullanıcılarına yaklaşık 2 GB'lık boş yer bırakıyor. Root yapan kullanıcılar uygulamalarını microSD karta taşıyabilir fakat root yapmayan kullanıcılar, 2 GB'lık alanla uygulama ve oyun konusunda yetinmeiler. Çünkü microSD karta genel olarak uygulama root yapılmadan taşınamıyor.
Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi ve firmanın en yeni nesil arayüzünün kullanıldığı Xperia M, farklı renk seçeneklerine de sahip olacak. Siyah, beyaz, mor ve limon renk seçenklerine sahip cihaz, LED bildirimi ve arka tarafta LED flaşa yer veriyor.
Ürünle ilgili ayrıntılı bilgilere aşağıdaki video incelememizden ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.
  • İşlemci: 1 GHz hızında çalışan çift çekirdekli Snapdragon S4 Plus
  • Grafik İşlemci: Adreno 305
  • Ekran: 4 inç 480 x 854 piksel çözünürlüklü LCD
  • RAM: 1 GB
  • Depolama: 4 GB + microSD
  • Ana Kamera: 5 Megapiksel Exmor RS + 720p Video
  • Ön Kamera: VGA
  • Kablosuz Bağlantılar: NFC, WiFi, DLNA, GPS, Bluetooth
  • Batarya: 1750 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 4.1.2 Jelly Bean
  • Kalınlık: 9.3 mm
  • Ağırlık:115 gram
Fiyat: 700 TL
Sonuç:
Bir üst sınıf kardeşi Xperia L'den belirgin olarak 3 farkı bulunan Xperia M, 4 inç'ten büyük ekran sevmeyen kullanıcılar için alınabilir bir telefon gibi gözüküyor.
Xperia L'den 0.3 inç daha küçük ekrana sahip olan Xperia M, aynı çözünürlüğü kullanması sayesinde biraz daha keskin bir görüntü sunuyor. 8 Megapiksel kamera ve HDR video kaydı yerine 5 Megapiksel kamera ve standart olarak 720p video kaydı yapabilen ürün, 8 yerine 4 GB dahili hafızaya sahip. Diğer özellikleriyle Xperia L ile aynı diyebiliriz.
Kullanım deneyimim boyunca plastik kalitesini ve arka kapak tasarımını Xperia L'den daha iyi bulduğum telefon, bence fiyat performans oranı en iyi telefonlardan biri. Özellikle GM Discovery'e büyük firmalardan en ciddi rakip.

No Response to "Sony Xperia M Video İnceleme"

 

+ GOOGLE