Rehber: Android'de 3G Kota Derdine Son!

Ülkemizde pek de uygun fiyata alınamayan hücresel veri paketleri, özellikle kotayı aştıktan sonra ciddi bir sorun oluşturuyor. Android’de kota takibini sizlere anlatıyoruz.
Operatörler tarafından sağlanan hücresel veri paketleri (3G Data Paketleri) ülkemizde diğer batılı ülkelere göre daha yüksek fiyatlara sahip.
Türkiye’deki kullanım oranlarına baktığımızda, 1 GB ve aşağısı internet paketlerinin daha çok kullanıldığı görülüyor. Kullanım oranları 2 GB’a doğru kaymaya başlamış olsa da, interneti ne kadar kullandık ve yüksekkullanım oranlarını nasıl daha aşağı çekebiliriz bunlar en büyük soruları oluşturuyor.
Özellikle paketi doldurduktan sonra kullandığınız internet hizmetininyüksek fiyatları, özellikle kota kontrolü ve aşıldıktan sonra sınırlama ihtiyacığını doğuruyor. 
Android 4.0 ile beraber kullanım kontrolü başladı
Android 4.0 Ice Cream Sandwich sürümünden bu yana, aylık ya da istenen özel periyotlarda ne kadar 3G verisi kullandığınızıgörebiliyorsunuz. Detaylı olarak görülebilen kullanım oranları, hangi uygulamanın ne kadar veri kullandığını gösterebiliyor. 
Sadece Wireless ile senkronizasyonu kullanın!
Android işletim sisteminde yer alan dahili haber ve hava durumu programlarıbelirli saat aralıklarında güncelleme yapıyor. Bu güncellemeleri wireless üzerinden olacak şekilde ayarlarsanız, veri paketinize olumlu
şekilde yansır.
Sadece bu iki tane program değil. İndirdiğiniz pek çok RSS uygulaması veDropboxBox ve Google Drive gibi bulut programlarının da senkronizasyonunu sadece Wireless ile olacak şekilde ayarlarsanız, daha verimli bir kullanım olacaktır.
İnternet tarayıcınızı iyi ayarlayın
En yüksek internet kullanımı yapan yazılımlardan bir tanesi de doğal olarak internet tarayıcılar. 
3G modunda yüksek kapasiteli resimler ve videoların yayınlanmasını engelleyebileceğiniz tarayıcılarda, flash ve java içerikleri de kaldırabilirsiniz. Böylece gereksiz reklamlar ve pek çok kapasite yükselten ağırlıktan kurtulabilirsiniz.

No Response to "Rehber: Android'de 3G Kota Derdine Son!"

 

+ GOOGLE