Nokia Lumia 1520 Hakkında Her Şey

Bugün Abu Dhabi'de düzenlenen Nokia World etkinliği sırasında tanıtılan Nokia'nın yeni Phablet'i Lumia 1520 hakkında bilmeniz gereken her şey haberimizin içerisinde.

Nokia'nın uzun süredir beklenen phablet'i Lumia 1520 sonunda resmi olarak tanıtıldı. 6 inç'lik Full HD 1080p ekrana sahip olan Lumia 1520 ile Nokia'da phablet piyasasına giriş yapmış oldu.
Teknik Özellikler
Cihazın en çok dikkat çeken özelliği tabii ki Lumia ailesinde bir ilk olan Full HD 1080p ekranı oldu. Zira kullanılan 20 MP'lik PureView kameranın çektiği fotoğrafları görüntülemek için 1080p'lik bir ekranın şart olduğu biliniyordu. Artık Nokia'nın bu sorunu çözmüş olduğunu söyleyebiliriz.
Nokia Lumia 1520
Lumia 1520, 20 MP'lik PureView kameranın haricinde Snapdragon 800işlemci ve dörde çıkarılan mikrofon sayısıyla birlikte satışa sunulacak.
Yeni Windows Phone ve Yeni Yazılımlar
Öncelikle Lumia 1520'nin en son Windows Phone sürümü olan Windows Phone GDR3 ile birlikte satışa sunulacağını belirtmemiz gerekiyor.
Lumia 1520'nin geliştirilen kamera uygulaması Nokia Camera sayesinde DSLR fotoğraf makinelerinde kullanılan manuel netlik ayarına benzer bir ayar yaparak, fotoğraflarımıza alan derinliği vermemiz artık mümkün. Ayrıca kameranın üç farklı çekim modu bulunduğunun da altını çizelim.
Fotoğraf ve video modu standart özellikler taşırken akıllı mod sayesinde çektiğimiz fotoğraflara istediğimiz an zoom yapabiliyoruz. Zoom yaptığınız fotoğraflar yalnızca yakınlaştırılmış olarak kaydedilmiyor. Fotoğrafın orijinal hali de kaydedildiğinden, 20 MP'lik fotoğrafların istediğiniz yerini yakınlaştırarak tek bir fotoğraftan birden fazla kadraj alma şansınız oluyor.
Nokia Lumia 1520
Nokia'nın Lumia 1520 ile birlikte tanıttığı yeni özelliklerden biri de Nokia StoryTeller oldu. Bu yeni yazılım bir nevi Facebook Timeline mantığı ile çalışıyor diyebiliriz. Fotoğraflar ya da videolar çekerek StoryTeller'ın navigasyon ile birlikte çalışan harita görünümüne kaydetmiş oluyorsunuz. Bu sayede çeşitli notlar alabiliyor, harita üzerinde nerede neler yaptığınızı dakika dakika, saat saat kaydedebiliyorsunuz.
Son olarak Windows Phone 8'de bulunan Live Tiles yani ana ekranda bulunan karelerin kolon sayısı da üçe çıkarılmış durumda. Bu sayede daha fazla uygulamayı ana ekrana taşıyabiliyorsunuz.
Fiyat ve çıkış tarihi
Nokia Lumia 1520, 749 dolarlık fiyat etiketi ve sarı, kırmızı, beyaz, siyah modelleri ile birlikte Sonbahar döneminde Hong Kong, Çin, Singapur, İngiltere, Almanya, Fransa ve diğer Avrupa marketlerinde satışa sunulacak.

No Response to "Nokia Lumia 1520 Hakkında Her Şey"

 

+ GOOGLE