Motorola'dan Yeni Konsept Tasarım: Ara

Bugüne kadar yalnızca büyük şirketlerin ilgisini çekmeye çalışan tasarımcıların hazırladığı modüler akıllı telefon tasarımı yakında Motorola sayesinde gerçek oluyor.

İnternet üzerinde bugüne kadar sayısız kez birkaç farklı parçadan oluşan ve istendiğinde ayrıistendiğinde birleştirilerek çalışabilen akıllı telefon ve tablet tasarımları görmüştük.
Bu tasarımların gerçek olmaktan uzak olmalarının nedeni ise yalnızca internet üzerinden isim yapmaya ve büyük şirketlerin dikkatini çekmeye çalışan tasarımcılar tarafından hazırlanıyor olmalarıydı.
Motorola
Fakat bu büyük şirketlerden biri gelip de bu tasarımı gerçeğe dönüştürmeye karar verirse ne olur dersiniz? Cevabı Motorola şirketiveriyor ve dünyanın ilk modüler akıllı telefon konsept tasarımını ortaya çıkarıyor.
Motorola Ara adını alan bu tasarım, daha önce gördüğümüz bloklardan oluşan telefon tasarımları ile birebir aynı diyebiliriz. Parçalanabilir modüllere sahip olan Ara, istediğiniz parçayı çıkarıp değiştirebilmenize ve bu sayede akıllı telefonunuzu bir bilgisayar gibi yükseltebilmenize dahiolanak tanıyor.
Bu da akıllı telefonunuzu tam da ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebilmenizi sağlıyor. Hatta dünya üzerinde kimsede olmayan bir Motorola Ara'yasahip olma şansınız oluyor çünkü her ayrılabilen modül, istediğiniz gibi değiştirilebiliyor.
Motorola Ara projesinin bir anda Phonebloks adlı videoyu izleyerek ortaya çıkmadığını ve yıllardır üzerinde uğraşıldığını da belirtmemiz gerekiyor. Fakat yine de Motorola'nın Phonebloks konseptini üreten Dave Hakkensile birlikte çalıştığının da altını çizelim.
Motorola'nın çok yakında geliştiricilere Ara'nın modülleri üzerinde çalışabilmeleri için davetiyeler gönderileceğini ve Module Developer's Kit adı altında bir geliştirici kitini kış aylarında geliştiricilere ulaştıracağını da belirtelim ve haberimizi noktalayalım.

No Response to "Motorola'dan Yeni Konsept Tasarım: Ara"

 

+ GOOGLE