Turkcell'in Avea reklamına yönelik şikayeti haklı bulundu: Bu haliyle yayımlanamaz, düzeltin

Rakiplerinin reklamlarının kendisini hedef aldığını düşünen Turkcell, şu son bir iki haftadır epey hummalı bir çalışma içerisinde bu tür reklam yayınlarının gösterimden kaldırılmasını talep ediyor.
Bildiğimiz gibi ilk olarak Vodafone'un 'Capital 500' reklamı ile ilgili, kendilerine gönderme yaptığını fakat içerikte 'yanıltıcı' bilgilere yer verdiğini iddia eden Turkcell, ya da rakiplerinin deyişi işe 'hakim operatör' bu şikayetinde haklı bulunmamış ve reklamın yayımlanmasında sakınca bulunmadığı yönünde karara varılmıştı. (İlgili haberimiz burada.)

Turkcell'in bu hafta başlarında gerçekleştirdiği bir diğer şikayeti ise Ata Demirer'in teknik direktörü canlandırdığı Avea reklamına yönelik olanıydı. Senaryo gereği reklam dahilinde 'zaten dünya futbolunda 5-3-2’ye yer yok", 'Bu sistemi değiştirelim 5 3 2 olmuyor (bu esnada vücut dilini de olumsuz anlam verecek şekilde kullanıyor), o zaman Avea'ya geçeceğiz' ve 'Göteborg’la eşleşmişiz' diyen Ata Demirer'in bu cümlelerine yönelik şikayette bulunan Turkcell'in iddiası, reklamın dürüst rekabet ilkelerine uygun olmadığı, ticari reklam etiğine aykırılık teşkil ettiği ve kullanılan ifadelerin Turkcell markasını ve ticari faaliyetlerini yanlış, yanıltıcı veya lüzumsuz yere incitici beyanlarla kötülediği yönündeydi. Dava sonuçlanıncaya kadar reklamın internet, radyo, televizyon, gazete yayınlarının durdurulması için ihtiyati tedbir kararı verilmesini de talep eden Turkcell'in şikayeti bu defa haklı bulundu.
RÖK (Reklam Özdenetim Kurulu) ilgili kararında reklamın Özdenetim Esasları'nın, 'Kötüleme' başlığı taşıyan 12. Maddesine aykırılık arzetmesi sebebiyle, bu mecralarda yayımlanmasının dava sonuna kadar tedbiren durdurulması yönünde karar verirken, Avea'ya da reklamında gerekli düzeltmeleri yapmasını, aksi halde reklam filminin yayının durdurulacağı yönünde uyarıda bulundu.

No Response to "Turkcell'in Avea reklamına yönelik şikayeti haklı bulundu: Bu haliyle yayımlanamaz, düzeltin"

 

+ GOOGLE