Mesaj tuzağı

Avrupa'da vep telefonları kullanıcılarına yönelik yeni bir tuzağı daha ortaya çıktı. İsimsiz “Merhaba yeni numaram” yazılı SMS’lerdeki numaraya merak edip arayan veya karşı mesaj atanlara 79 euroluk fatura geliyor.

Mesaj tuzağı
Cep telefonları sahiplerine yönelik yeni bir dolandırıcılık olayı daha ortaya çıkarıldı. Dolandırıcılar cep telefonlarına isimsiz "Merhaba yeni numaram..." yazılı SMS göndererek, cep telefonu sahiplerini tuzağa düşürüyor.

Mesajı alan cep telefonu sahibi, isimsiz mesajı, adını yazmayı unutmuş bir arkadaşı sanıp telefonla arayınca veya "Kimsin?" diye karşı mesaj gönderirse tuzağa düşüyor. Ardından İngiltere'nin başkenti Lodra'dan 79 euro tutarında telefon faturası geliyor. Faturada Londra’daki bir erotik chat'e katıldığı yazıyor.

Polis, mağdurları hemen suç duyurusunda bulunmaya, faturayı ödeyenleri de derhal suç duyurusunda bulunmaya çağırdı. Almanya’nın Bavyera Eyaleti polisi de şimdiye kadar kendilerine yedi suç duyurusu geldiğini, ancak bu sayının çok yüksek olduğunu düşündüklerini açıkladı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Bavyera Asayiş Şubesi'nden yapılan basın açıklamasında ise cep telefonu kullanıcıları yeni tuzağına karşı uyarıldı ve Londra’daki firma hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. İsimsiz SMS alan ve buna cevap veren çok sayıda kişinin faturadaki erotik chat yazısını görünce ailesinden gizlemek için faturayı ödedikleri sanılıyor. Bu nedenle Bavyera Asayiş Şubesi, SMS tuzağına karşı cep telefonu sahiplerine karşı şu uyarıyı yaptı:

* Eğer böyle bir SMS aldıysanız, faturayı ödemiş bile olsanız bağlı bulunduğunuz yerdeki polis karakoluna giderek suç duyurusunda bulunun.
* İsim yazmayan SMS’lere sakın cevap vermeyin.
* Dellilleri saklayın. Eğer böyle bir SMS ve fatura geldiyse, gelen SMS’yi silmeyin, faturayı atmayın.
* Eğer sildiyseniz telefon şirketinden bağlantı listesini isteyin.
* Eğer belirtilen zaman ve tarihte telefon görüşmesi yapmadıysanız, sizden 79 Euro isteyen ya da alan şirket bunu ispat etmek zorunda kalacaktır.

1 Response to "Mesaj tuzağı"

.
gravatar
Adsız Says....

bu mesaj numaraları yenı degıl kı senelerdır var
sen numaranın yabancı oldugunu bılıp aramassan bısı olmas kardesım

 

+ GOOGLE