Turkcellin Çekim Gucu

Turkcell’in Kontratlı Cihazlarından Uzak Durun

Son birkaç yıldır Türkiye’de GSM operatörleri kontratlı telefon satışlarını artırdı. Özellikle internet özelliği bulunan cihazlar konuşma ve internet paketleri ile büyük ilgi görüyor.

Daha önce Turkcell’in kontratlı Iphone 3GS fiyatının normalden çok daha pahalıya geldiğini bahsetmiştik. Bunların yanında dikkat edilmesi gereken -daha doğrusu okunması gereken- birçok küçük yazılarla yazılmış kampanya şartları var. Özellikle Turkcell’in yapmış olduğu kampanyalarda bu durum dehşet verici boyutlara ulaşabiliyor.

Geçen sene Turkcell’den kontratlı Nokia E71 cep telefonu aldık. Kampanya kapsamında aylık 1 GB internet kullanımı hediye ediliyordu. Aylık 1 GB internet ihtiyaçlarımızı karşılayamaz duruma gelince Turkcell’den ekstra 4 GB internet paketi almak istedik. Sıfırdan 4 GB paket alıp onun ücreti ayrı bir şekilde ödemeyi kabul ettik. Fakat uzun süren telefon konuşmalarından sonra Turkcell, ilk E71 kampanyasından yararlananların ektra internet paketi alamayacağını söyledi. Kampanya kapsamında bize bu şekilde bir bildirim yapılmadığını söylesekte internet paketini alamadık. Ücretsiz olan paketi iptal edip yerine 4 GB almak istedik bununda mümkün olmadığı söylendi. Bu durumdan dolayı çok mağdur duruma düştük.

Ayrıca kontratlı cihaz alırken belirttiğiniz hattınızı taşıtmanız veye kapattırmanız söz konusu bile değil. Çok yüksek cayma bedeli ödemek durumunda kalıyorsunuz. Kampanyamızın bitmesine 2 ay kaldığı için şimdilik böyle bir girişimde bulunmadık ama kampanya sonunda hattımızı başka operatöre taşıtacağız.

Aylık yüzlerce liralık faturasını düzenli bir şekilde ödeyen müşterisine üç kuruşluk internet paketini ücretiyle bile veremeyen Turkcell, bu gidişle liderliği kalitesini hızla artıran diğer operatörlere kaptırması süpriz olmaz.

1 Response to "Turkcellin Çekim Gucu"

.
gravatar
Adsız Says....

Evet aynı durum benım de basıma geldi turkcell iyi hoş ama kullanıcılarının maduriyeti konusunda birseyler yapmalıydı.
Gerçektende Kanpanyalı kontratlı telefonlardan uzak durun özellikle turkcell i düşünenler.

 

+ GOOGLE