Turkcell T40 inceleme

Turkcell'in en yeni akıllı telefonu T40 inceleme konuğumuz oluyor. Önümüzdeki aylarda ülkemizde üretileceği açıklanan telefonla ilgili bütün bilgiler video incelememizde.

Yerli üretim sadece elektronik cihazlarda değil birçok ürün için ülkemizin en büyük hayallerinden biri. Telefon alanında da geçmişte yerli üretim çabaları olmuştu. Akıllı telefon sektöründeki ilk yerli üretim denemesi olacak T40Turkcell'in en yeni telefon modellerinden biri. ZTE tarafından Çin'de üretilen cihaz , Türkiye'de tasarlandı. Yani Turkcell, başka bir markanın ürününü alıp kendi ismiyle satışa sunmadı. Ürün doğrudan Türkiye için özel olarak üretildi. Üretim belli bir süre sonra da ülkemizdeyapılacak. 
Kod adı Gebze
Tasarımı Türkiye'de yapılan ve kod adı Gebze olan akıllı telefon, ZTE tarafından Çin'de üretiliyor. Ancak önümüzdeki aylarda bu telefon ülkemizde de üretilmeye başlanacak. Bu anlamda ilk yerli akıllı telefonun T40 olacağını belirtelim. İncelemeyi yaptığımız tarihte satışta olan modeller ise yurtdışı üretimi. 
Video inceleme
Önce telefonun özelliklerine videomuzda bakalım. Diğer detayları videoyu izledikten sonra okumaya devam edebilirsiniz:
Orta seviye donanım
Telefonda Qualcomm'un ARM Cortex A5 tabanlı 1.2 GHz çift çekirdekli işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye Adreno 203 GPU'su, 1 GB RAM, 4 GB dahili hafızamicroSD bellek yuvası, NFC, Wi-Fi, GSM, 4 inç ekran (480x800 piksel), 5 Megapiksel kamera, 1600 mAh pil gibi özellikler eşlik ediyor. 
Ortalama tasarım  
Cihazın tasarım özellikleri standart çizgilerde yer alıyor. Üstten ve alttan büyük boşlukların bulunduğu telefonda sanal navigasyon tuşları tercih edilmiş. Sony modellerini andıran bu tuşlar yardımı ile cihazın menülerinde gezinip işlem yapabiliyorsunuz. T40'ta yan yüzde bulunan ses açma/kapma tuşları ve üst yüzde bulunan ON/OFF tuşu dışında fiziksel tuş bulunmuyor. 
Arayüz özel
Firmanın  serisinin bir üyesi olan T40, önceki modeller gibi özel bir arayüze sahip. Telefonda bu arayüzde Turkcell'e özel bir çok uygulama ve servis bulunuyor. Müzik servislerinden T-Market'e kadar birçok uygulamayı menüden hızlıca kullanabiliyorsunuz. Bu uygulamaları (daha önceki bazı modellerden farklı olarak) kaldırabiliyorsunuz. Bu seçeneğin bulunması iyi olmuş. 
Türkiye'ye özel seçenekler
Telefonun arayüzünde bazı küçük dokunuşlar sayesinde Türkiye'ye özel çözümler üretilmiş. Bunlardan biri özel mesaj sesleri. Bunlar arasında Martı, Çay, Bağlama ve Kanun gibi sesler bulunuyor. Ayrıca Türk motifli kapak seçenekleriyle cihazı özelleştirebiliyorsunuz. 
Kamera
Telefonda ana kamera 5 Megapiksel çözünürlüğe sahip. Bu kamera aynı zamanda 864x480 piksel boyutunda video da kayıt edebiliyor. Video kalitesi çok yeterli olmasa da günü kurtarma anlamında işe yarıyor. Fotoğraf kalitesi ise ortalama kabul edilebilir. Ön kamerayada sahip olan telefonda ana kamerada LED flaş özelliği de bulunuyor. Bu sayede eksra aydınlatma yapılabiliyor. Fotoğraf kalitesini ilerleyen sayfalardaki örnek çekimlerde görebilirsiniz. 
Turkcell T40
Pil ömrü
Telefonda 1600 mAh pil kullanılıyor. Bu pille ortalama bir kullanımda 1 gün çalışabiliyorsunuz. Elbette sürekli mobil olur, çok fazla gezer ya da fotoğraf/video çekerseniz bu süre daha da aşağı inebiliyor. Böyle bir telefon için makul bir süre.  
Fiyat
T40'ın satış fiyatı 499 TL. Peşin olarak bu fiyata alabildiğiniz gibi kontratlı paketlerle ayda 34 TL'den başlayan fiyatlarla telefona sahip olabiliyorsunuz. Fiyat olarak değerlendirdiğimizde rakamın makul olduğunu söyleyebiliriz. Bu fiyata bu performans normal kabul edilebilir. Kontratlı paketler ise özellikle Turkcell abonelirinin ilgisini çekecektir.  
Sonuç
Turkcell T40, tipik bir operatör telefonu. Ancak onu diğerlerinden ayıran özelliği Türkiye için özel üretilmiş olması. Ayrıca kısa bir süre sonra bu telefonun ülkemizde de üretilmeye başlanacağını belirtelim. Ülkemizde üretim dışardan bakıldığında küçük bir adım gibi görünse de Türkiye'de de telefon üretimine başlanması anlamında büyük bir adım olacak. 
Teknik özellikler
  • İşlemci: ARM Cortex A5 tabanlı Qualcomm 8225 1.2 GHz Çift Çekirdek
  • Dahili Hafıza: 4 GB
  • GPU: Adreno 203
  • Ekran: 4.0" WVGA (480x800) LCD IPS 256K
  • Kamera: 5 MP Flash Arka-0.3 MP Ön Kamera,
  • Ana kamerada 864x480 piksel video kayıt özelliği
  • Kamera Özellikleri: Yüz Tanıma Özelliği, Gülümseme Tanıma, HDR, Sıfır Gecikme, Otomatik Sahne Tanıma
  • Ses Özellikleri: HDOn, Gürültü Engelleme, Surround Ses
  • Pil: 1600 mAh (Yaklaşık 240 saat bekleme, 480 dakika konuşma)
  • RAM: 1 GB
  • Ek özellik: Turkcell Arayüz, NFC, Wi-Fi,
  • İşletim Sistemi: Android 4.1.2 (Jelly Bean)
  • Boyutlar: 126mm x 64.8 mm x 10.85 mm
  • Ağırlık: 135 gram
  • Fiyat: 499 TL (KDV dahil) 
Örnek fotoğraflar
Turkcell T40'ın 5 Megapiksel çözünürlüklü kamerası ile çektiğimiz bazı fotoğrafları aşağıda görebilirsiniz. Fotoğarfların üzerine tıklayarak büyük boyutlu hallerini indirebilirsiniz. 


Fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklayın

    
Fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklayın

Fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklayın
Performans testleri
Sentetik testleri de incelememize dahil ettik. Aşağıda farklı uygulama ve servislerin Turkcell T40 için verdiği puanları görebilirsiniz. 

Quadrant Standart
4. Sırada

NeNaMark-2   
Android dünyasının en bilinen grafik test yazılımlarından biri olan NeNaMark 2 ile karşınızdayız. Artık pek çok cihaz benzer skor alır oldu. O yüzden puanlar yakın.
 1.Sırada

AnTuTu Benchmark
Turkcell T40 AnTuTu testlerinde oldukça yüksek puanlar aldı.
Açıkara farkla 1. Sırada

No Response to "Turkcell T40 inceleme"

 

+ GOOGLE