Obama'dan Apple'a Hayat Öpücüğü

Apple ile Samsung arasındaki patent davasına, Obama'dan müdahale geldi. Mahkemenin almış olduğu yasak kararı, Obama tarafından doğrudan veto edildi.


Teknolojik cihazlar arasında akıllı telefon pazarının her geçen gün daha da büyüdüğü ve pazarın en hareketli bölümü olmayı başardığını görüyoruz. Bu pazarın en önemli oyuncularından biri de ABD'de. En çok satışın gerçekleştirildiği ABD pazarı, üreticilerin iştahını kabartan bir pazar olarak dikkat çekiyor.
Samsung ile Apple arasında yaşanan patent davalarından ABD'deki ayağında, Apple'ın iPad 2 ve iPhone 4 modellerinin AT&T ile satılan sürümlerinin,  ABD'de satışını engelllemesi için açılan davada, Samsung lehine karar alan mahkemeye, Obama'dan müdahale geldi.
Eğer Obama kararı veto etmeseydi, Samsung'un mahkemeye itirazı sonrası nihai kararı ABD'deki Uluslararası Ticaret Komisyonu tarafından verilecekti. Fakat Obama durumu riske etmedi ve doğrudan veto etti.
Obama'nın veto kararının sebebi de açıklandı. Apple ürünlerinin satışının yasaklanma kararının ABD ekonomisi ve ABD tüketicisinin ürünlere ulaşabilmesi ve ABD'deki adil rekabet koşullarına uygun bulunmadığı için veto edildiği söylendi. 
Obama'nın vetosundan sonra ABD'de Samsung'un belli bir süre daha Apple'a karşı dava kararı almayacak olması düşünülüyor. 

No Response to "Obama'dan Apple'a Hayat Öpücüğü"

 

+ GOOGLE