Samsung'dan Tizen'e Erteleme mi Geliyor?

Geliştiriciliğinin büyük bir bölümünü sırtlansa da Intel'den de destek alan Samsung, Tizen işletim sistemini kullanan modelleri 2013 yılı içerisinde çıkarmayabilir.


Türkiye'de bir teknoloji sitesi olarak ilk kez incelediğimiz Tizen'nin en son prototip cihazına buradan ulaşabilirsiniz. İncelememizde de değindiğimiz gibi Tizen'in en son prototipi, Samsung'un Galaxy S3 çözümünü baz alıyor.


Exynos 4 Quad diye de anılan Exynos 4412 işlemcisini kullanması beklenen yeni Tizen cihazının çıkmasını bekleyenler biraz üzülebilirler.2013 yılı içerisinde çıkması beklenen modeller, bir ileri tarihe sarkabilir.
Yaz aylarında çıkması beklenen Tizen tabanlı modeller, Güney Kore'den gelen bilgilere göre Ekim - Kasım dönemi ya da 2014'ün başlarına sarkmış durumda.
Hem işletim sisteminin tam olarak bitmemesi hem de uygulama marketinin henüz istenilen seviyeye ulaşmamış olması, Samsung'u bu karara itmiş gibi duruyor.
Her ne kadar HTML5 tabanlı olduğu için uygulamaya çok gerek duymayacak olan Tizen işletim sistemi, kullanıcıların alışkanlıkları göz önünde bulundurularak gelişmesi için biraz daha bekleyecek gibi duruyor.

No Response to "Samsung'dan Tizen'e Erteleme mi Geliyor?"

 

+ GOOGLE