Akıllı Telefonların Kullanıldığı Tuhaf Yerler

ABD'de gerçekleştirilen mobil tüketim alışkanlıkları araştırması çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Verilere göre Amerikalılar kiliseden yatak odasına birçok yerde telefonlarından kopamıyor.

ABD'nin önde gelen gazetlerinden Los Angeles Times'ın haberine göreAmerikalılar akıllı telefonlarından neredeyse hiçbir yerde vazgeçemiyor.
Harris Interactive adlı şirketin 1102 akıllı telefon kullanıcısı yetişkin ile gerçekleştirdiği çalışma oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.
Elde edilen verilere göre Amerikalı akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 55'i sürüş sırasında mobil cihazlarını kullandıklarını itiraf etti. Yüzde 35'lik bir grup ise sinemada da telefonlarından kopamıyor.
Yüzde 33 oranındaki kullanıcı ise daha kabul edilebilir bir mekan ve zaman dilimi olan akşam yemeği zamanında telefonları ile meşgul.
Oranlar azaldıkça ilginç sonuçlar da ortaya çıkıyor. Neredeyse her beş Amerikalıdan biri kilisede akıllı telefon kullanımını sürdürüyor. Duşta da cihazlarından kopamayan kullanıcıların oranı ise yüzde 12 olarak belirlenmiş durumda. En ilginç sonuç ise yüzde 10 oranındaki kullanıcınınseks sırasında bile mobil telefon kullandıkları yönünde. Bir başka değişle her on Amerikalıdan biri seks sırasında akıllı telefonundan kopamıyor.
Araştırmada elde edilen bir diğer ilginç sonuç ise her dört kullanıcıdan birinin zamanlarının çok büyük bir bölümünde akıllı telefonlarını kendilerine 30 cm içinde bir mesafede tuttuklarını belirtmeleri oldu.

No Response to "Akıllı Telefonların Kullanıldığı Tuhaf Yerler"

 

+ GOOGLE