iPhone 4, Türkiye’ye üç kat fiyatla geldi

Dokunmatik ekranlı cep telefonu iPhone’un son modeli iPhone 4’ün Türkiye’de satışı ABD’ye göre 3 katı fiyatla başladı.

Operatörler tarafından kontratlı satışının eylül ayı ortasında başlaması beklenirken, Gold Teknoloji Marketleri cihazı 2 bin 669 TL’den (1700 dolar) satışa sundu. HazirandaABD’de piyasaya çıkan iPhone 4’ün kontratsız satış fiyatı 16 GB’lik modeli için 599 dolar, 32 GB için ise 699 dolar olarak belirlendi. Kontratlı yurtdışı satış fiyatı ise 199 ve 299 dolar.

1000 adetlik satış

Gold Teknoloji Market Genel Müdür Yardımcısı Özcan Ceyhan, pazar gününden itibaren satışa sunarak iPhone 4’ü Türkiye’ye ilk getiren firma olduklarını belirtirken, şunları söyledi: “Yurtiçinden bir tedarikçi kanalıyla aldık. 2 bin 669 TL olarak fiyatlandırılan cihazın bir ayda bin adet satılmasını hedefliyoruz. Fiyat normale göre pahalı ama Türkiye’de elektroniğin hepsi Avrupa ve ABD’ye göre pahalı. Bunun nedeni de arada tedarikçiler ve yüksek verginin olması. Operatörlerle de aynı fiyata gelecek.”

Elini çabuk tutan

Telefonu alanların kullandığı operatöre giderek sim kartını ‘mini’ye çevirmesi gerektiğini bunun dışında herhangi bir şey gerekmediğini söyleyen Ceyhan, şöyle konuştu: “Bu tarz ürünlerin Türkiye’ye gelmesi uzun sürüyor. Elini çabuk tutan da ithalat ve tedarikçiler kanalıyla ilk getiriyor. iPad’de de benzeri oldu. Bu uygulamada herhangi bir yasak yok. İnsanlar bu tür yeni teknolojilere düşkün oluyor. Geliş süreci de bu şekilde kısalıyor.”

iPhone 4’ün video konferans yapmayı sağlayan ön yüzündeki kamera dahil diğer iPhone’lara göre 100 yeni özelliği var. Ekranı daha parlak, önceki versiyonlara göre daha ince. 10 milimetreden daha ince. Daha yüksek çözünürlükte ekrana ve ön ekran kameraya sahip. Önceki iPhone’lara göre yüzde 34 daha ince.

No Response to "iPhone 4, Türkiye’ye üç kat fiyatla geldi"

 

+ GOOGLE