Sony Ericsson Sonunda PlayStation Telefonu Çıkartıyor İddiası Gündemde

Vizyon sahibi ve yenilikçi analistler son 4 yıldır cep telefonu pazarında eksik olan en önemli ürünün oyunlara yönelik özel bir telefon olduğunu düşünüyorlar ve Sony'nin bir an önce Playstation oyunlarını temel alan bir model çıkartması gerektiğini söylüyorlar. Ortada dolaşan iddialara bakılırsa da bu beklenti çok yakında gerçeğe dönüşecek.

Apple henüz sadece bilgisayar ve müzik çalar (iPod) işindeyken pazar dinamiklerini ve tüketici davranışlarını iyi okuyan analistler firmanın bir sonraki hamlesinin cep telefonu çıkartmak olacağını öngörmüşlerdi. Apple da çok fazla gecikmeden bu beklentilere iPhone ile cevap vererek cep telefonu pazarının adeta yeniden şekillenmesine yol açtı.

Aynı şekilde, vizyon sahibi ve yenilikçi analistler son 4 yıldır cep telefonu pazarında eksik olan en önemli ürünün oyunlara yönelik özel bir telefon olduğunu düşünüyorlar ve Sony'nin bir an önce Playstation oyunlarını temel alan bir model çıkartması gerektiğini söylüyorlar. Ortada dolaşan iddialara bakılırsa da bu beklenti çok yakında gerçeğe dönüşecek.

Ortaya atılan iddialara göre söz konusu cihaz Android 3.0 işletim sistemini hedef alacak şekilde tasarlandı, bu yüzden de bu sene Noel tatili öncesinde raflarda yerini alacak. Bu yeni cihazın kızaklı olacağı ancak klasik kızaklı cep telefonlarının aksine kaydırıldığında açılan klavye yerine bir PSP oyun kontrolörü barındıracağı söyleniyor.

Apple'ın iPhone App Store uygulama mağazasında yer alan uygulamaların yüzde 70'inin oyunlardan oluştuğu ve Apple'ın hem iPhone hem de iPod Touch ile cep telefonu oyun pazarını avucunun içine aldığı düşünülürse Sony'nin potansiyel olarak atacağı bu adım son derece önem kazanıyor. Üstelik iPhone ve iPod Touch'lar tasarım olarak oyun konsolu olma amacıyla dizayn edilmiş ürünler olmadığı, bu tip bir cihazın pazarda bariz üstünlük sağlayacağı unutulmamalı

Bu yeni türdeki cep telefonunun Sony yerine Sony Ericsson markası altında çıkması beklenirken 800x480 çözünürlükte 3.7 ve 4.1 inç arasında ekrana sahip olacağı ve olağandan daha uzun olan kızaklı bölümü sayesinde standart PSP tuşlarını barındıracağı söyleniyor. Cihazın ayrıca 5 megapiksel çözünürlüğe sahip bir kamerası olacağı ve GHz Qualcomm Snapdragon işlemcisi olacağı iddia ediliyor.

Ya Xperia ya da PlayStation markası altında sunulacağı bildirilen ürünün başarıyı yakalayabilmesi için ise asıl oyun geliştiricilerini kendisine çekmesi gerektiği bunun yolunun da Google ve sahibi olduğu Android Market mağazasından geçtiği söyleniyor. Cihazın PSP ve PS2 sınıfı oyunları destekleyip desteklemeyeceği ise merak konusu.

Söz konusu ürün için şimdiden God of War ve Call of Duty: Modern Warfare gibi oyunların demo sürümlerinin hazırlandığı ve cihazın Noel tatilinden önce raflarda yerini alacağı iddia ediliyor.

No Response to "Sony Ericsson Sonunda PlayStation Telefonu Çıkartıyor İddiası Gündemde"

 

+ GOOGLE