Özbekistan’da cep telefonu kullanıcıları sayısında büyük artış

Orta Asya'da en kalabalık nüfusuna sahip Özbekistan'da cep telefonu kullanıcıları sayısı 18 milyonu geçti. Artıştan memnun olan ülkedeki GSM operatörleri en verimli dönemlerini yaşıyor.

2005 başında sadece 544 bin olan cep telefonu kullanıcısının olduğu Özbekistan'da son yıllardaki ani artışla bu rakam 2010 itibariyle 18 milyona ulaştı. 2006'da bir milyon 600 bin, 2007'de 5 milyon 800 bin olan cep telefonu kullanıcısı sayısı 2008 sonu itibariyle 13 milyona yaklaşmıştı.

Ülkede ani artış gösteren cep telefonu kullanıcıları sayısındaki bu yükselişin 22–23 milyondan sonra mevcut potansiyele bağlı olarak yavaşlaması bekleniyor. Bu pazar pastasından daha çok pay almak isteyen GSM operatörleri ise büyük bir rekabet mücadelesi veriyor. Müşterilerine sundukları birbirinden cazip hizmetlerle daha çok müşteri çekmeye çalışan ilgili operatörler, bununla da kalmayarak elektronik eşya ve lüks araç verdikleri kampanyalar düzenliyor. Bunlardan Ucell, sürdürmekte olduğu kampanyada müşterilerine beş adet sıfır 'Chevrolet Jip' ve çok sayıda elektronik ve hediyelik eşya vaat ediyor.

Nüfusu 28 milyonu geçen Özbekistan'da, 'MTS Özbekistan' ,'Unitel (Beelain)', 'Ucell' ve 'Perfectum Mobile' olmak dört GSM şirketi faaliyet gösteriyor. Bunlardan aktif faaliyette olan Beelain 4, Ucell'in 6 ve MST Özbekistan'ın ise 7 milyon 810 bin dolayında abonesi bulunuyor.

No Response to "Özbekistan’da cep telefonu kullanıcıları sayısında büyük artış"

 

+ GOOGLE