KTÖS Çocukların Cep Telefonu Kullanmaması için Uyardı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), cep telefonlarının özellikler çocukların beyin hücrelerine verdiği zarara dikkat çekerek, çocukların zorunlu maksatlar dışında cep telefonu kullanmaması uyarısında bulundu.

KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu, yazılı açıklamasında, iletişim teknolojisinin insana sağladığı kolaylıklar yanında pek çok sağlık sorunu yarattığına işaret ederek, Dünya Sağlık Örgütü’nün 10 yıllık çalışması sonucu günde 30 dakikadan fazla cep telefonuyla konuşanlarda beyin kanseri riskinin üçte bir arttığı bulgusuna ulaştığını kaydetti.

Varoğlu, uzmanların cep telefonunun yoğun bir şekilde kullanımının özellikle çocukların beyin hücreleri üzerinde çok daha etkili olduğunu ortaya koyduğunu ifade ederek, bazı GSM operatörlerinin ise kendi hazırladıkları broşürlerde cep telefonlarının sağlığa zararlı olmadığını açıkladığını, hatta bazı uzmanlardan para karşılığı imza aldıklarını savundu.

Dünya Sağlık Örgütü raporlarıyla zararları belgelenen cep telefonlarının kullanımını teşvik eden kampanyaları eleştiren Güven Varoğlu, “Sendikamız, ailelere ileride çeşitli sağlık problemleri yaşamamak için özellikle çocuklarımıza zorunlu maksatlar dışında cep telefonu kullandırmamaları konusunda gerekli uyarıyı yapmayı bir görev bilmektedir. Teknolojinin yarattığı olanakları kullanırken sağlığımıza ve özellikle çocuklarımızın sağlığına yapacağı olumsuz etkileri de göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Varoğlu, en önemli görevin sağlıklı bir toplum yetiştirmek olduğunu da vurguladı.

No Response to "KTÖS Çocukların Cep Telefonu Kullanmaması için Uyardı"

 

+ GOOGLE