Öncelikle, iPhone’u ile Youtube’a video yükleyenler ‘youtube yok‘ problemi ile karşılaşabilirler. Bunun nedeni Türkiye’den Youtube’a girmemizin engellenmiş olması. Çözüm olarak DNS’e başvurmak zorundayız. Eğer böyle bir probleminiz yoksa Youtube’a video yükleme başlığından devam edebilirsiniz.

DNS problemini çözmek için Ayarlar’dan Wi-fi’a, oradan da bağlı bulunduğunuz kablosuz ağın yanındaki ok’a tıklayın. Orada DNS’i göreceksiniz. Tercih ettiğiniz bir DNS yoksa Google’ın DNS’ini kullanmanızı öneririm. Bunun için DNS’e tıklayıp oradaki 192.168.1.1 yerine 8.8.8.8 yazın. Böylelikle DNS problemini yani ‘youtube yok‘ problemini çözmüş olacaksınız.

Youtube’a video yükleme

Gelelim video yüklemeye. Video yüklemek için fotoğraflar altında bulunan videolardan yüklemek istediğinizi seçin. Sol altta bulunan butona tıklayıp açılan pencerede ‘Youtube’a gönder’ seçeneğine tıklayın. iPhone’unuz önce videoyu sıkıştıracak ardından da size yüklemek için video başlığını, açıklamasını ve etiketleri soracak. Bunları doldurmak zorundasınız. Doldurduktan sonra yayımlaya tıklarsanız videonuz youtube’a yüklenecektir.