Cep telefonları ucuzlayacak!

ImageUlaştırma Bakanı Yıldırım, cep telefonu aboneliğinde ilk abonelikte alınan 56 liralık maktu verginin kaldırılacağını bildirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonu aboneliğinde ilk abonelikte alınan 56 liralık verginin kaldırılacağını açıkladı.

Vodafone Grup Ceo'su Vittorio Colao'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede gündeme getirdiği "Cep telefonunda ilk abonelikte vergi, pay ve başka değişik adlarla 56 TL'lik ücret tahsil edildiği, bu ücreti aboneler adına operatörlerin ödediğini" belirterek kaldırılmasını istemesi üzerine çalışmalar başladı. Bakan Yıldırım, ilk abonelikte alınan telsiz ruhsatname ücreti ve maktu özel iletişim vergisi ile her yıl abonelerden alınan telsiz kullanım ücretinin kaldırılması için Maliye Bakanlığı ile çalışma yapıldığını bildirdi.

MALİYE SICAK BAKIYOR

Vergi kaybının olmaması ve bütçe dengelerinin bozulmaması için konunun her yönüyle ele alındığını belirten Yıldırım, Maliye Bakanlığı'nın 56 TL'lik ücretin kaldırılmasına 'sıcak baktığını' bildirdi.

Yıldırım, yeni abone girişini yavaşlatan ve operatörler üzerinde büyük bir yük oluşturan 56 TL'lik ücretin sıfırlanacağı mesajını verdi. . Bu konudaki düzenlemenin 2-3 ay içinde sonuçlandırılması bekleniyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 2009 yılı raporuna göre Türkiye'de 65 milyona yakın cep telefonu abonesi var. Bunların yüzde 75'i ön ödemeli, yüzde 25'i de faturalı abonelerden oluşuyor. Ön ödemeli abonelerden alınan toplam 56 liralık telsiz ruhsatname ücreti, telsiz kullanım ücreti ve özel iletişim vergisi operatörler tarafından, "pazarlama ve satış gideri" olarak ödeniyor. Cep telefonu operatörlerinin yöneticileri ise 56 liralık verginin sisteme yeni girişleri engellediğini belirtiyor. Özellikle 3G aboneliklerinde büyük sorun olduğu belirtiliyor.

KONUŞMAYAN DA SABİT ALINAN BU VERGİLERİ ÖDÜYOR

Telsiz ruhsatname ücreti: 12.26 TL.
Özel İletişim Vergisi: (maktu) 31.78 TL.
Telsiz Kullanım Ücreti: 12.26 TL (Bütün aboneler her yıl ödüyor).

No Response to "Cep telefonları ucuzlayacak!"

 

+ GOOGLE