Yeni nesil iPhone'un 8MP'lik kamerası Sony imzasını taşıyacak

Daha iPhone'un sıradaki yeni neslini göremeden (ki kendisi iPhone HD(?) oluyor) bir sonraki nesline dair olan detaylar (ya da söylentiler mi deseydik) fokurdamaya başladı bile.

iPhone-Sony-8MP

Gerçi iddianın sahibinin daha önce iPhone ile ilgili isabetli duyumlar alan Rodman Renshaw firmasının analizcisi Ashok Kumar olmasından hareketle gerçek çıkma ihtimalinin yüksekliğinden bahsedebiliriz. Tabii bu kesinlik arzediyor anlamına gelmez yine de. Ne de olsa ne Apple ne de firmanın halihazırdaki tedarikçisi OmniVision cephesi konuyla ilgili resmi bir açıklamada bulunmuş değil. Ki iki firmanın uzun süredir iş ortağı olması da meselenin diğer bir yönü.

Kumar'ın iddiasına dönecek olursak, ona (ve tabii ona bu haberi uçuran kuşlara) göre 2011 yılında çıkacak olan bir sonraki nesil iPhone'un kamerası 8MP çözünürlüğe sahip olacak ve yongası da Sony imzası ile gelecek.

Bildiğimiz gibi yola OmniVision ile çıkan ve hem 2G hem de 3G modellerinde 2MP'lik kamera sunan Apple, 3GS de yine OmniVision imzalı 3.2MP'lik kameraya yer vermişti. Keza sıradaki iPhone'da da aynı firmanın 5MP'lik çözümünün yer alacağı kesin gibi.

Velhasıl bakalım Apple ve OmniVision arasında uzun süredir devam etmekte olan bu iş ortaklığı sona erecek mi…

No Response to "Yeni nesil iPhone'un 8MP'lik kamerası Sony imzasını taşıyacak"

 

+ GOOGLE