LG Chocolate BL40 incelemesi

LG'nin son zamanlarda çıkan şık tasarımlı cep telefonlarından 21:9 oranlı 4 inçlik ekrana sahip, bir multimedya üssü olmaya aday (mı?) Chocolate BL40'ı inceliyoruz.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1037.jpg_600.jpg

Teknik Özellikler

  • Şebeke: GSM 850 /900 / 1800 / 1900, HSDPA 900 / 2100
  • Boyutlar: 128 x 51 x 10.9 mm
  • Ağırlık: 129 g

Ekran:

  • Tipi: TFT kapasitif dokunmatik ekran, 16M renk
  • Boyut: 4,01 inç, 345 x 800 piksel
  • Kamera: 5 MP, 2560 x 1920 piksel, Schneider – Kreuznach Lens, otofokus, LED flaş, geo-tagging, yüz, gülümseme tanıma, fotoğraf sabitleyici, manuel fokus seçenekleri, 640 x 480@ 30 fps video çekimi
  • İkinci Kamera: Var

Hafıza özellikleri:

  • Dahili hafıza: 1.1 GB
  • Genişletilebilir hafıza: Var, MicroSD (32 GB'a kadar)
  • Telefon rehberi: 1000 kayıt

Veri iletişim özellikleri:

  • Bluetooth: Var, v2.1, A2DP destekli
  • EDGE: Var
  • Wireless: Var, 802.11b/g, DLNA
  • USB bağlantı desteği: Var, v2.0 MicroUSB
  • Infrared: Var. A-GPS destekli
  • GPS: Var, A-GPS destekli
  • 3G: HSDPA 7.2 Mbps

Multimedya Özellikleri:

  • MP3/eAAC+/WAV/MP4/H.263/DivX/XviD oynatıcı
  • Ajanda
  • Ses kaydı
  • 3 Boyutlu galeri
  • Dolby Mobile ses iyileştirmeleri
  • TV çıkışı

Ekstra Özellikler:

  • 3.5 mm jak çıkışı
  • FM Verici
  • Akselerometre
  • Çoklu dokunma
  • Yakınlık sensörü

Pil:

  • Li-Ion 1000 mAh
  • 370 saat bekleme, 5 saat konuşma süresi

SAR Değeri:

  • 0.76 W/kg

Kutu İçeriği

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/IMG_1937.jpg_600.jpg

  • LG Chocolate BL40 cep telefonu
  • Mikrofonlu Kulaklık
  • Yazılım CD'si
  • Kullanma Kılavuzu
  • Şarj Cihazı
  • Veri kablosu

Bize gelen örnek üründe sadece cep telefonu ile birlikte yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz mikrofonlu kulaklık, yazılım cd'si ve kullanma kılavuzu geldi. Bu yüzden veri kablosunu ve şarj cihazını fotoğraflayamadık.

Fiziksel Özellikler

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1043.jpg_600.jpg

LG Chocolate BL40, piyano siyahı adı verilen parlak siyah bir renkte. 128 mm'lik uzunluğu ile piyasadaki telefonların hemen hemen tümünden uzun diyebiliriz. Ön yüzün büyük kısmını ekran kaplıyor. 4 inç boyutundaki ekran, 21:9 ekran oranına sahip. Parlak ekranda görüntü yokken kendi silüetinizi görebilmeniz mümkün. Ekranın üst kısmında…

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1045.jpg_600.jpg

…ince bir şerit halindeki ahizeyi, hemen sağında ikinci kamerayı görüyoruz. Kameranın sağında fotoğrafta pek belli olmasa da ışık ve yakınlık sensörü yer alıyor.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1081.jpg_600.jpg

Ekranın altına LG logosu konumlandırılmış.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1050.jpg_600.jpg

Telefonun soluna baktığımızda BL40'ın şık tasarımını destekleyici nitelikte bir gümüş şerit dikkat çekiyor.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1053.jpg_600.jpg

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1052.jpg_600.jpg

Üst kısımda bir kapakla gizlenmiş Micro USB-B girişi bulunuyor. Kapak mekanizması sağlam ve oldukça rahat bir kullanıma sahip. Sağ tarafta ise uzun süreli basılı tuttuğunuzda müzik çaları açan bir tuş bulunuyor.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1047.jpg_600.jpg

Alt tarafta, gümüş bir çerçeve içinde kırmızı renkli kısımda mikrofon deliği yer alıyor.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1056.jpg_600.jpg

Üst kısımda ise yine alt kısımla bir uyum içindeki kırmızı bölümde, ekranı kilitleme tuşu ile açma/kapama işlevini gören tuş ile 3.5 mm kulaklık jakı yer alıyor.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1058.jpg_600.jpg

Telefonun sağında yine sol tarafta gördüğümüz gümüş şeriti görüyoruz. Tuşların da bu şerit üzerinde konumlandırılarak uyum içinde olması sağlanmış. Üst kısımda ses yükseltme ve alçaltma tuşları bulunuyor. Bunlardan alttaki sesi alçaltmaya yarayan tuşa basılı tuttuğunuzda telefonu sessiz profiline alabilir, bir daha basılı tuttuğunuzda önceki profilinize geri dönebilirsiniz. Alt kısımda…

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1075.jpg_600.jpg

…kameranın iki kademeli deklanşörü yer alıyor. Tuş bombeli bir şekilde tasarlandığı için kullanımı oldukça rahat.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1059-copy.jpg_600.jpg

Siyah tasarım arka tarafta da devam etmekte. LG logosunun altındaki ok ile kapağı nasıl açacağınız belirtilmiş. Yukarıda ise…

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1085.jpg_600.jpg

…Schneider – KREUZNACH marka lense sahip, 5 MP'lik kamera yer alıyor. Schneider -KREUZNACH lense sahip olmasına rağmen lensi koruyucu bir kapağın olmaması olumsuz bir durum. Lensi çizdirmemek için telefonu koyduğunuz yere dikkat etmelisiniz. Kameranın üzerinde flaş yer alırken, flaşın yanında ikinci mikrofon deliği yer bulmuş. Bu mikrofon ile video, ses kaydı, görüşme yaparken dışardan gelen gürültüyü belirleyerek, kayıt ya da görüşme sırasında gürültüden arındırılmış bir sesin aktarımı sağlanıyor.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1067.jpg_600.jpg

Arka kapağı aşağı doğru kaydırıp çıkardığımızda karşımıza pil, SIM kart ve MicroSD kart yuvası geliyor. MicroSD kart yuvasına ulaşmak için arkadaki kocaman kapağı çıkarmanız gerekiyor. SIM kartı takıp çıkarma mekanizması basit.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/IMG_0062.JPG_600.jpg

Pil 1000 mAh değerine sahip.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1095.jpg_600.jpg

Ekran da dahil olmak üzere telefonun kasası kolayca parmak izi tutabiliyor. Böylesine şık bir telefonun parmak izleriyle kaplı kalmasına dayanamayacağınız için sürekli silmeniz gerekiyor :)

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/IMG_1917.jpg_600.jpg

PC Labs kupası ile yanyana poz verdiler.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/IMG_1923.jpg_600.jpg

iPhone ile boyut karşılaştırması yapabileceğiniz bir fotoğraf.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/IMG_1928.jpg_600.jpg

Üstte iPhone, altta LG Chocolate BL40. iPhone çok az daha kalın duruyor.

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/IMG_0688-copy.jpg_600.jpg

Özelliklere Yakın Bakış

Ekran

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1043.jpg_600.jpg

4 inç büyüklüğündeki ekran 345 x 800 çözünürlüğe sahip. 16 milyon renk gösterebilme kapasitesine sahip ekranın en boy oranı 21:9. Kapasitif dokunmatik ekran kullanılan Chocolate'da ekran hassasiyeti yeterli. En ufak dokunuşlarınıza dahi tepki verebilen ekranın belki de tek sorunu, ekranın ön yüzün tamamını kaplaması yüzünden telefonu avcunuza aldığınızda istenmeyen ekrana dokunmaların gerçekleşmesi denebilir.

Dokunmatik ekran olması nedeniyle parmak izi de bolca tutan ekran, haptik titreşim özelliği ile, ekrana dokunduğunuzda telefon titreyerek dokunmanıza karşılık geri besleme veriyor. Tabii titreşimin seviyesini ayarlayabiliyorsunuz.

İnternet Tarayıcısı ve Bağlantı Seçenekleri

IMG_1695 IMG_1696

IMG_1697

Üzerinde bulunan internet tarayıcısı tam olarak flash desteği vermese de video oynatımı hariç, bir çok reklam banneri gibi flash içeriği gösterebiliyor. Çoklu dokunma desteğine de sahip tarayıcıda iki parmağınızla yakınlaştırma uzaklaştırma yapabilirken, istediğiniz bir kısma parmağınızla iki kere tıkladığınızda o kısım yakınlaşmakta. Yakınlaştırmanın son seviyesi yeterli değil. Ufak fontla yazılmış linklere tıklamakta zorluk çekiyorsunuz. Biraz daha fazla yakınlaştırma yapabilmeliydi. Tarayıcıda birden fazla sayfa da açabiliyorsunuz. Adres çubuğunun olduğu kısımda durdurma simgesinin yanındaki simgeden açık olan sayfalar arasında seçim yapabilir yeni bir sayfa açabilirsiniz. Ekranı yan çevirdiğinizde otomatik olarak sayfanın da yatay konuma gelmesiyle daha geniş bir alanda internet sayfalarını görüntüleyebiliyorsunuz.

Ana menüdeki Google klasörünün altında Google Maps uygulamasına, Google, GMail, YouTube ve Google Blogger internet sayfalarına kısayollar bulunuyor. LG Chocolate BL40'da internet gerektiren java uygulamalarına ya da tarayıcıya girerken, mobil internet üzerinden mi yoksa Wi-Fi üzerinden mi bağlanacağınız her seferinde soruluyor. İnternete hangisinden erişebileceğinizi seçebiliyor olmanız oldukça güzel bir detay olmuş.

GSM'in yanında 3G desteği de olan BL40, HSDPA 7.2 Mpbs desteğiyle hızlı bir şekilde mobil internete ulaşmanızı sağlıyor. Ayrıca üzerinde bulunan Wi-Fi ile de internete bağlanabiliyorsunuz. Wi-Fi'ın DLNA desteği sayesinde, ev ağınızdaki medya dosyalarınıza telefonunuzdan ulaşabilir ya da telefonunuzdaki medyayı diğer DLNA destekli aygıtlarda görebilirsiniz. A2DP destekli Bluetooth da bağlantı seçenekleri arasında.

GPS

Üzerinde gelen Google Maps ve Wisepilot for LG yazılımlarıyla navigasyon işlemlerini gerçekleştirebildiğiniz LG Chocolate BL40'daki iki yazılım da maalesef hazır haritalar sunmuyor. İki yazılımı da aktif olarak kullanabilmeniz için veri bağlantısına ihtiyaç duyuluyor. İçerisinde hazır haritaların yüklü olmaması bir eksiklik. GPS'in bağlanma hızına değinecek olursak, eğer yardımlı GPS yani şebeke desteği açıksa 1 dakika sürmezken, yardımlı GPS'i kapatıp sadece üzerindeki GPS çipine yerinizi saptamayı bırakırsanız ortalama 3-4 dakikayı bulmakta.

Multimedya Özellikleri ve Radyo

IMG_1684

IMG_1683

Multimedya konusunda oldukça başarılı olan LG Chocolate BL40, müzik konusunda MP3/eAAC+/WAV dosya formatlarına destek veriyor. Parçaları kategoriler halinde gösteren müzikçalar, bir çok ekolayzır seçeneğine sahip. Aralarında ses derinlik ve biraz daha canlılık katan Dolby efektinin olmasına rağmen, maalesef elle ayarlayabileceğiniz bir ekolayzır önayarı bulunmuyor. Dikey konumda, parça listesinin içinde bastığınız anda o ekranda çalmaya başlarken arka planda oynayan animasyonu değiştirebiliyorsunuz. Telefonu yatay hale getirdiğinizde ise, sol tarafta albüm kapağı temalı CD'lerden ve şarkı isimlerinden oluşan bir liste gelmekte.

Video kısmına geldiğimizde 21:9 oranına sahip ekranda, bu orana sahip filmleri izlemek büyük bir keyif oluyor. Dahili DivX ve XviD desteğiyle arşivinizdeki filmleri başka formata çevirmeden rahatça oynatan BL40, 480p çözünürlüğe kadar bir sorun çıkarmasada denediğimiz 720p videoları oynatmayı reddetti. 800 x 345 çözünürlüğündeki ekranında, tam ekrana oturmayan filmleri de zaman çubuğunun yanındaki artı işaretiyle ekrana genişletebiliyorsunuz. Oynatıcının 480p'nin üzerindeki videoları oynatmasını reddetmesinin dışında, keşke altyazı desteği olsaydı demedik değil :) .

Kulaklığın anten görevi görerek çalıştığı radyonun 48 adet istasyon hafızası bulunuyor. RDS desteği de bulunan radyoda, frekans değiştirmek için eski radyolardaki gibi bir tekeri döndürmeniz gerekiyor. Yalnız radyo alıcısı yeterince güçlü değil. Dinlerken kesilmeler, cızırtılar mevcuttu. Radyo alıcısının yanında bir de radyo vericisi bulunan LG Chocolate BL40 ile radyo frekanslarının İstanbul gibi hepsinin dolu olmadığı şehirlerde seçtiğiniz bir frekansta, telefonunuzda çalan bir müziği araba teybinizde ya da evdeki müzik setinizde dinlemek istediğinizde FM bandından yayın yapabiliyorsunuz.

LG Chocolate BL40, beraberinde 3.5 mm girişe sahip şık beyaz renkte bir mikrofonlu kulaklıkla geliyor. Kulakiçi tipte olan kulaklıklar ile ayrıca kulakiçi kısmının iki farklı büyüklükte daha paket içeriğine dahil olması güzel olmuş. Ses kalitesi konusunda ortalamanın üzerinde bir ses çıkışına sahip BL40, kendi kulaklığınızla ya da telefonla birlikte gelen kulaklığı ile oldukça doyurucu bir ses kalitesi sunmakta.

Kamera

5 MP'lik Schneider -KREUZNACH lense sahip kamera en fazla 2560 x 1920 piksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebiliyor. LED flaş bulunduran kamerayı açtığınızda yata bir şekilde fotoğraf çekmeye hazır hale geliyor. Fotoğraf çekme ekranında solda ve sağda çeşitli kamera kısayolları bulunuyor. Sahne modu, flaş ayarı, makro modu, kalite ayarı, gelişmiş ayarlar, yakınlaştırma, parlaklık, geri, video modu, galeri gibi kısayollar hemen ilk açılan ekranda yerlerini almış. Gelişmiş ayarlar kısmında ise sol tarafta yer alan bir kamera ayar tekerleğini çevirerek ayarlar arasında gezinebiliyorsunuz. Bu ayarlar arasında, kamera seçimi, boyut, renk efekti, beyaz dengesi, zamanlayıcı, kayıt modu, ISO, kayıt yeri, görüntü sabitleme, odak modu, deklanşör sesi, ızgaralar, coğrafi etiket ve ayarları sıfırlama gibi seçenekler bulunmakta.

Video çekimi modunda en fazla VGA yani 640 x 480 çözünürlüğünde kayıt yapabilen kamera, saniyede 30 karelik bir video kaydı yapmakta. Fotoğraf çekimindeki bir çok ayar yine video çekiminde de mevcut.

IMG017 IMG050 IMG054 IMG058 IMG059 IMG067

İşletim sistemi, kullanım, menüler, uygulamalar

IMG_1670 IMG_1672

IMG_1673 IMG_1674

LG Arena ile birlikte piyasaya sürdüğü S-Class işletim sistemi Chocolate'da da kullanılmış. Küp şeklinde bir arayüze sahip olan işletim sisteminin ana ekranı 4 ayrı ekrana sahip. Bunlardan ilki artık bir çok telefon üreticisinde görmeye alışık olduğumuz widget ekranı. Takvim, saat, cevapsız çağrı, mesaj gibi widgetleri yerleştirebildiğiniz bölümde widgetleri istediğiniz gibi ekrana yerleştirebiliyorsunuz. Belki de telefonun widget konusundaki en büyük eksikliği başka widget indirip ekleyemiyor oluşunuz. Telefondakilerle yetinmek durumundasınız.

Diğer ana ekranda rehber kısayollarını ekleyebileceğiniz bir ekran, 3. ana ekrana tarayıcı için sayfa kısayollarını ekleyebiliyorsunuz. 4. ve son ekrana da uygulama kısayollarını ekleyebiliyorsunuz.

IMG_1687 IMG_1689

Ana ekranda en alt kısımda sol altta görev yöneticisini açan bir kısayol yer alırken, sağında küp işaretiyle gösterilen kısayol ile ana ekranları küp haline getirip küpü döndürerek gitmek istediğiniz ana ekranı seçerek ulaşabiliyorsunuz. Tabii ana ekranlar arasında gezinmek için herhangi bir ana ekranda parmağınızı sola ya da sağa doğru ekran üzerinde kaydırmanız da yeterli oluyor.

Ana ekranda alt kısımda yer alan 4 kısayol sırasıyla, numerik tuş takımına, rehbere, mesajlara ve menüye gidiyor.

Nümerik tuş takımını açtığınızda herhangi bir tuşa basmamanız durumunda çağrı geçmişine erişebileceğiniz bir kısayol bulunuyor. Herhangi bir tuşu tuşladığınızda sesli arama ve görüntülü arama kısayollarına dönüşüyor. Tabii siz numaraları yazmaya başladığınız anda akıllı arama özelliği sayesinde otomatik olarak yazdığınız numara rehberde aranmaya başlanıyor fakat pek akıllı arama denemez çünkü sadece rehberdeki kayıtların numaralarında arama yapıyor, bastığınız tuşlardaki harflere göre kişi arama fonksiyonu maalesef yok.

Çağrı geçmişine direk ulaşabileceğiniz bir kısayol maalesef bulunmuyor. Direk ana ekrandan erişilebilmeliydi. Menüyü açtıktan sonra karşınıza çıkan kısayoldan ya da numerik tuş takımını açtığınızda oradaki kısayoldan çağrı geçmişine ulaşabilirsiniz.

IMG_1675

IMG_1682

Menüye geldiğimizde menü, 4 farklı kısayol grubuna ayrılmış: İletişim, eğlence, uygulamalar ve ayarlar. Bu kısayol gruplarındaki simgelere parmağınızla kaydırarak ulaşabiliyorsunuz. Ekranı yatay konuma getirdiğinizde ise menü dizilimi değişerek her kısayol grubunun altındaki tüm simgeler gözükür hale geliyor.

IMG_1676

Rehber, kinetik kaydırma özelliğine sahip yani iPhone'daki gibi tutup aşağı doğru ittiğinizde belli bir ivmeyle hızlanıp, yavaşlayarak rehber içinde gezebiliyorsunuz. Rehber kayıtlarının yanında ayrıca eğer tanımlıysa o rehber kaydına ait resim de gözükmekte.

IMG_1678

IMG_1679

Mesajlaşma bölümünde, mesaj yazarken telefonu dik tuttuğunuzda normal bir alfa-nümerik tuş takımında mesaj yazarmış gibi yazmanız gereken harfe gelene kadar tuşa basmanız gerekirken, telefonu yatay konuma getirdiğinizde mesajlaşma kısmı da yan dönerek ortaya tam bir QWERTY klavye çıkıyor. QWERTY klavyenin tuşları arasındaki boşluklar yeterli denilebilir. Bir tuşa basarken diğerlerine basma gibi bir durum söz konusu olmuyor.

IMG_1681

IMG_1691

Galeri de çoklu dokunma desteğine sahip. Telefonda bulunan akselerometre sayesinde fotoğraf telefonun dik ya da yatay olmasına göre baktığınız fotoğraf da yön değiştiriyor. İki parmağınızla yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemlerini yapabiliyorsunuz. Ayrıca yatay konuma getirdiğinizde fotoğraflarınız çekildikleri tarihlere göre yelpaze şeklinde sıralanıyor.

Batarya

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/IMG_0062.JPG_600.jpg

1000 mAh'lik bir pil ile gelen LG Chocolate yoğun kullanımda 2 gün zor dayanırken, normal kullanımda 3 günü buluyor. Tabii film izleyeyim derseniz, 1 gün içerisinde de bitirmeniz mümkün. Biraz daha güçlü bir pil ile gelebilirdi bizce. SAR değerinden bahsedecek olursak, 0.76 W /kg ile ECC standartının ( 1,60 W /kg) oldukça altında bir değerde. Ayrıca üzerinde bulundurduğu MicroUSB-B yuvasından da şarj olabiliyor.

Sonuç

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/lg-chocolate-bl40/_MG_1037.jpg_600.jpg

Teknofiyat'ta 1300 TL gibi bir fiyat etiketine sahip olduğunu gördüğümüz LG Chocolate BL40, her ne kadar boyutlarıyla biraz itici dursa da tasarımı, çizgileri ile göz dolduruyor. Teknik olarak eksik bir özelliği gözükmemesiylede sadece dış görünüşüyle değil özellikleriyle de beğeneceğiniz bir telefon olmuş.

4 inç boyutundaki ekranı film izlemeyi bir yandan zevk haline getirirken, diğer yandan telefonun boyunu biraz uzattığı için tek elle kullanımda biraz zorlanabiliyorsunuz. Dolby ses efekti ise müzik BL40'da müziğe renk katarken, elle ayarlayamadığınız bir ekolayzırın olmaması göze batıyor. Tabii bütün bunlara güç sağlayan pil ise biraz zayıf kalmış. Böylesine büyük bir ekrana sahip bir telefonda biraz daha güçlü bir pil olmalıydı. Arabirimin de biraz karışık kalıp, tam olarak oturmamış olduğunu belirtelim.

Toparlamak gerekirse, bayan kullanıcıların oldukça beğenebileceği bir telefon olan Chocolate BL40, şık tasarımı, multimedya başarımı ve eksiksiz teknik özellikleriyle fiyatına değebilecek bir telefon olmuş

Artılar:

  • 3,5 mm kulaklık jakı
  • USB'den şarj olabiliyor
  • Kapasitif ekran
  • DivX/XviD desteği
  • Şık tasarım

Eksiler:

  • Wigdet ekleyemiyorsunuz
  • Kamera lensi koruma kapağı yok
  • MicroSD karta ulaşmak için arka kapağı çıkarmanız gerekiyor
  • Batarya süresi az
  • Kasası çok fazla parmak izi tutuyor

12 Response to "LG Chocolate BL40 incelemesi"

.
gravatar
sadık Says....

gercekten iyi ve kalıtelı bılgıler vermıssınız tesekkurler

.
gravatar
meltem Says....

LG Chocolate BL40 incelemesi gercekten harika tesekkurler emegınıze saglık.Bilgiler fazlasıyla kafi

.
gravatar
hakan Says....

iphone ile kıyaslanabilecek bir telefon degil.. hem çözünürlük hem program destegi hemde dokunmatik ekranı...

.
gravatar
CebeindiR Says....

Dogru diyorsun hakan İphone ile kıyaslanacak bir cihaz deil,İphone sadece bir telefon,ekran cözünürlügüde renkleride bu cihazın yarısı kadar,bu cihaz ise multi ve medya canavari sinema bile rahatlıkla izleyebilirsin,3g yi fazlasıyla yaşabilirsin sende İphone de saate bakarsın...

.
gravatar
CebeindiR Says....

LG Chocolate BL40 Güzel telefon, ben kullanıyorum, tam bir multimedya telefonu, uygulama telefonu değil,
Yalnız bu telefonun ne TV out kablosu var, ne de koruyucu kılıfı var Türkiye'de.
LG gibi dünya devi bir fima, bu tür hataları çok sık yapıyor. Bu yüzden müşteri kaybına uğrayacak. Umarım çabuk bir şekilde bu sorunu düzeltirler.

.
gravatar
haluk Says....

Sloganına bitiyorum bu telefonun; "özgünlüğün gücü!". Amma ve lakin, göz göre göre multitouchı çalıp, üzerine de tüm reklamı bunun üzerine kurgulamak ve özgünlükten bahsetmek ne kadar mantıklı acaba?

.
gravatar
Adsız Says....

butun ayrıntılarıyla acıklamıssınız saolun

.
gravatar
Adsız Says....

video izleme konusunda problem yasıyorum pc suite ile video yuklemeye calısıyorum ama olmuyo desteklenmeyen dosya bıcımı dıyo neden acaba var mı bılen?? (donusturmeyi de yapıo )

.
gravatar
Adsız Says....

merhaba arkadaşlar bn 2 ay önce aldım bu telefonu fakat bazı sorunlarım oldu ,bn yanlışıkla müzik programını sekronize ettim mp3 programı silindi ,engelleme şifresi ve face de giremiyorum lütfen bana yardım cı olursanız çok sevinirim

.
gravatar
Adsız Says....

Usb bağlantı modunu yığın depolama olarak seçip mp3 leri Sounds klasörüne at.

.
gravatar
Adsız Says....

kesinlikle katılıyorum. ben pc suite yi zar zor tanıttım telefona ordan atayım dedim saniyede 100 kb ile atıyor!

ama usb modunu seçince içinde 16 gb hafıza kartı var saniyede 7-8 mb ile şak diye atıyor.

fakat dikkat etmeniz gereken bir şey daha var sadece bendemi bilmiyorum ama diyelimki 5 gb lik film atıroum. atmaya başaldı kopyalama ekranından başka ekrana döndüğümden 5-10 sn sonra kopyalama bitiyor dosya yarım kopyalanıyor. ve aynı anda 3 ten fazla farklı farklı dosy attığım zaman kapatıyor kendini bilgilerinze

 

+ GOOGLE